Domů / Střední Čechy / Nejvíce slavné památky, které objevíte v Praze

Nejvíce slavné památky, které objevíte v Praze

Chcete-li prozkoumat historii Prahy v průběhu věků, v Praze najdete řadu historických památek, mezi které patří starodávné budovy a parky, kde se dozvíte o slavné minulosti Prahy. Přítomnost těchto pražských památek vás vezme na procházku bohatou historií našeho hlavního města. Pokud chcete mít podrobné historické informace o Praze, doporučujeme vám podniknout nádhernou prohlídku s průvodcem, který vám představí hlavní historické památky. Zkontrolujte také otevírací a zavírací dobu, abyste si mohli čas uspořádat.

Orloj

Staroměstské náměstí v Praze je oblastí, kde je umístěna většina historických památek v Praze, odrážející bohatou minulost města. Nejlepší způsob, jak začít svůj výlet po Praze, je toto historické centrum města, Staroměstské náměstí z 12. století, zasazené do Starého Města. Toto místo slouží jako srdce cestovního ruchu obsahující prvky vhodné pro návštěvníky všech věkových skupin. Na tomto náměstí najdete mnoho zajímavých míst, včetně starých domů a kostelů, jako je gotická Staroměstská Radnice, hlavní vrchol oblasti, Týnský kostel a Klementinum. Orloj je nezbytnou návštěvou, pokud jste v Praze, ožívá každou hodinu od 9:00 do 21:00 se dvěma apoštoly. Vylezte nebo se vydejte výtahem na vrchol věže Staroměstské radnice a budete mít panoramatický výhled na město. 

Karlův Most

Historický Karlův most je další ikonickou stavbou Prahy. Tato památka UNESCO v Praze je jedním z nejznámějších mostů v Evropě a nabízí spoustu obrazově dokonalých výhledů až do délky 520 metrů. Byl vytvořen v roce 1357 a byl postaven jako součást monumentálního stavebního programu Karla IV., který nahradil dřívější Juditin Most. Most, který se může pochlubit celkem 32 zajímavými body, byl ohniskem několika pověr. 

Vrcholem stavby je mnoho působivých starých soch, z nichž nejoblíbenější jsou císař Svaté říše římské Karel IV. A socha Jana Nepomuckého (nejuznávanějšího světce naší země), odkryté v roce 1683. Říká se, že třením desky o základnu sochy splní něčí přání. Dalším vizuálně ohromujícím bodem mostu je výhled na řeku Vltavu a velkolepé gotické brány. Procházka po Vltavě během slavného západu slunce je dechberoucí zážitek.

Klementinum 

Obrovská skupina pozoruhodných významných historických památek včetně Klementina, Národní knihovna odráží bohatou minulost země. Klementinum je obrovský komplex, který zahrnuje nepřeberné množství působivých rokokových architektur a baroka, převážně obsazených Českou národní knihovnou. Přestože je většina komplexu pro turisty uzavřena, lze se volně procházet nádvořími nebo se rozhodnout pro prohlídku s průvodcem v délce 50 minut. Součástí prohlídky je barokní sál knihovny, astronomická věž a zrcadlová kaple. V Národní knihovně je dnes více než šest milionů knih, včetně výtisků každé knihy vydané v České republice od roku 1782. Sál této slavné památky v Praze je zdoben složitými stropními uměleckými díly zobrazujícími Temple of Wisdom. Astronomická věž, zdobená obrovským bronzovým Atlasem a vystavující astronomické přístroje z 18. století, je dalším významným vrcholem. Každý den si můžete také užít jazzové a klasické koncerty, které se konají v Zrcadlové kapli. 

O Makawiel

Zkuste také

Zapište si do kalendáře setkání uměleckých kovářů na hradě

Tahle událost patří k letním krásám. Představte si nádherný rozlehlý hrad a umělecké kováře z …