Domů / Doporučujeme / Nová technologie ohlídá váš majetek nonstop

Nová technologie ohlídá váš majetek nonstop

Pokud už jste zažili, jaké to je, když vám někdo něco zničí nebo ukradne, jistě jste se začali o svůj majetek bát. Nejlepší by bylo střežit ho neustále, ale jen málokdo by něco takového dokázal.

Naštěstí se nabízí inovativní technologie, která to hravě svede za vás. Jedná se o fotopasti. Technologie fotopastí se v průběhu let zdokonalovala, dokud se z ní nestal špičkový stroj pro širokospektré využití. Přírodovědci a ochránci zvířat často využívají fotopasti pro sledování a identifikaci divokých zvířat ve vzdálených lokalitách. Stejně tak si našly uplatnění u bezpečnostních agentur po celém světe. Největší zájem ovšem budí jejich využití pro ochranu majetku.

Jak fotopasti chrání majetek

Principem fotopasti je monitorovat určitou oblast a pokud se do této oblasti dostane cokoliv živého, tak pořídit podrobný snímek nebo video. Na rozdíl od kamer fotopasti nenahrávají obraz v kuse, ale jen tehdy, pokud zaznamenají pohyb. Snímky i videa jsou v mimořádně vysoké kvalitě. Fotopast funguje nonstop, je určena pro umístění v exteriéru, kde bez problémů vydrží celý rok. Je uložena v maskovaném a pevném pouzdře, kde ji neohrozí ani nepříznivé počasí či teplotní výkyvy. Zatímco kamery jsou všem na očích, fotopasti si nikdo nevšimne, proto je tak oblíbená. Dokáže podrobně nafotit zloděje, vandaly a jakékoliv další nezvané hosty, kteří se na váš pozemek dostanou.

S fotopastí dokáže pracovat i začátečník, jednoduše se umístí na strom, nastaví se oblast, kterou bude monitorovat a následně už se jen můžete těšit, jaké snímky uloví. Snímky i videa si můžete prohlížet přímo na samotném těle fotopasti a díky paměťové kartě je lze shlédnout i na počítači či tabletu. Pokud si zvolíte fotopast s GSM modulem, můžete být o každém snímku informování MMS zprávou na telefon nebo emailem.

O Makawiel

Zkuste také

Nejstarší dochovaný recept na pizzu: Pohled do historie tohoto italského pokladu

Nejstarší dochovaný recept na pizzu je fascinujícím pohledem do historie tohoto ikonického italského jídla. Pochází …