Pokud je pivo vaší velkou vášní, pak pro vás máme několik tipů jak si jej užít co nejvíce v těch nejkrásnějších koutech naší republiky.
Staňte se na jeden den sládkem, ochutnejte zcela jiné druhý piva a naučte se pivo čepovat tak, jak by čepovat mělo.
Staňte se sládkem budoucnosti
Jak být správným sládkem se dozvíte na pivní expozici v Jeseníkách. Můžete zde navštívit muzeum pivních vynálezů a prohlédnout si, co všechno je zapotřebí k vaření piva. Ochutnat můžete nejrůznější zajímavosti jako molekulární pivní kaviár, chmelovou čokoládu, nebo třeba pivní pálenku. Pivo můžete ochutnat ze zkumavky a můžete si vytvořit vlastní pivo ochucené pepřem, chmelem nebo chilli.
Dejte si banánové pivo
Pokud si na zajímavé pivní kreace potrpíte, můžete vyzkoušet v Pivovarském domě v Ječné ulici v Praze. Najdete zde podnik s dlouholetou pivovarskou tradicí. Krom světlého a tmavého klasického českého ležáku zde můžete ochutnat také piva, která jinde nenajdete. Mezi ta patří například pivo kávové, višňové, kopřivové, nebo dokonce banánové. Tou největší specialitou je ovšem pivní sekt zvaný Šamp a pivní aperitiv Black Hill.
Čepujte jako mistr
Kde jinde se naučit jak perfektně čepovat pivo, když ne v Plzni. Právě zdejší Pilsner Urquell nabízí školení pro všechny, kteří se chtějí naučit čepovat pivo přesně tak, jak by se to dělat mělo. Dozvítese co znamenají výrazy jako čochtan nebo mlíko. Celý kurz se odehrává v jednom z reprezentačních salónků v Konferenčním a společenském centru Secese.